Alić: Menprom će otkupiti sve količine goveđeg mesa proizvedene na području TK

Mesna industrija Menprom već 17 godina se bavi proizvodnjom prerađevina na bazi goveđeg mesa i peradi, zapošljava 135 radnika, radi u kapacitetima 300 tona na mjesečnom nivou.

U fazi je izgradnja novog proizvodnog pogona od 4.000 metara kvadratnih, koji se radi sa najsavremenijom tehnologijom i radi se po zadnjim standardima iz oblasti sigurnosti hrane.

U ovom pogonu će se raditi makro i mikro konfekcija goveđeg mesa, te pakovanje svježe oblikovanih proizvoda, a za potrebe izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku.

Direktor i vlasnik mesne industrije Menprom Mensur Alić ocijenio je da je izvoz mesa za Tursku jedan historijski projekat.

Naglasio je da je Menprom krenuo u kampanju koja će se vršiti na području svih 12 općina Tuzlanskog kantona. Pozvao je sve zainteresovane da se uključe u proizvodnju goveđeg mesa, koje će Menprom otkupljivati, te da planira izvoziti svježe meso i gotove proizvode u Tursku naredne godine, u vrijednosti oko 30 miliona KM.

“Želimo potpisati ugovor sa svima koji žele ozbiljno ući u posao kada je u pitanju proizvodnja mesa, uzgoj junadi“ kazao je Alić danas novinarima u Tuzli.

“Otkupit ćemo svo meso koje se proizvede na Tuzlanskom kantonu“, poručio je on.

Kazao je da je Menprom rizikovao investirajući 6 miliona KM u novi objekat, ali smatra da će projekat u potpunosti uspjeti i prema njegovim riječima bit će prvi koji će se pojaviti sa pakovanim svježim mesom od pola kilograma, kilogram itd.

“U narednom periodu Menprom će za potrebe projekta izvoza mesa u Tursku zaposliti 30 radnika, te uvezati nezaposlenih 2.000 kooperanata, ljudi koji će se baviti uzgojom junadi, proizvodnjom stočne hrane, ambalaže i sl.”, rekao je Alić

Istakao je da ima podršku i kantonalne Vlade.

Proizvodni pogon Menproma danas je posjetio i premijer TK, Bego Gutić, koji je ovom prilikom istakao da kompanija Menprom ide u korak sa vrhunskim svjetskim kompanijama, te da se provode najviši standardi u kvalitetu i sigurnosti hrane.
(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*