U Tovarniku čeka više od 2.000 izbjeglica

Oko željezničke stanice u Tovarniku u nedjelju prijepodne bilo je više od dvije hiljade migranata, iako se neprestano odvoze autobusima i vozovima prema graničnim prijelazima s Mađarskom. Samo u subotu iz Tovarnika je prema mađarskoj granici otišlo 28 autobusa s oko 1.500 migranata te voz s oko 1.000 osoba.

U to mjesto na hrvatsko-srbijanskoj granici grupe migranata i dalje pristižu iz brojnih smjerova preko polja i kukuruzišta. Namjera im je da preko Hrvatske stignu do neke od zapadnoevropskih država.

S obzirom na najavljeno pogoršanje vremena, u Tovarniku traje gradnja velikog šatorskog naselja koje će moći prihvatiti oko 5.000 izbjeglica. Kiša se u istočnoj Slavoniji očekuje poslijepodne.

O stanju u Tovarniku te Vukovarsko-srijemskoj županiji zbog izbjegličke krize u nedjelju će raspravljati županijski Stožer zaštite i spašavanja. Migrante koji se nalaze u tom srijemskom mjestu trebao bi obići i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Iz Vinkovaca je u nedjelju prijepodne krenuo novi voz sa 11 vagona koji će migrante prevesti do Botova.

Više od dvije hiljade izbjeglica i migranata ilegalnim prijelazom kod Botova, uz pomoć koprivničko-križevačke policije, ušlo je u Mađarsku protekle noći. Uz 4.000 njih koji su tim prijelazom u Mađarsku ušli dan ranije, ilegalni prijelaz kod Botova postao je jedan od najčešće korištenih u ovoj migracijskoj krizi.

Preko prijelaza Goričan u Međimurskoj županiji sinoć je prevezeno osam autobusa izbjeglica, a danas oko 13 sati očekuje se još jedan. Neslužbeno, riječ je o izbjeglicama koje su bile smještene u Zagrebu.
(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*