Priznanje “Počasni građanin” Maglajlije dodjelile posthumno Zoranu Kapetanoviću

Općinsko vijeće Maglaj je nedavno donijelo Odluku o o dodjeli javnih priznanja Maglaj za 2015.godinu: “Grb Maglaja”, “Zahvalnicu Maglaja”, “Maglajsku lentu” I priznanje “Počasni građanin”.

Priznanje “Počasni građanin” posthumno je pripalo našem dragom kolegi, vrsnom novinaru I voditelju, Zoranu Kapetanoviću.

Kako stoji u obrazloženju OV Maglaj, priznanje se dodjeljuje posthumno za pruženu ljubav prema općini Maglaj, posebno iskazanu kroz «Studentsko ljeto». Počasnim građaninom Maglaja može se proglasiti lice posebno zaslužno za afirmaciju vrijednosti demokratskog društva, historijskih događaja i tradicija Bosne i Hercegovine, položaja i ugleda Maglaja i njegovih odnosa sa drugim gradovima i općinama u zemlji i inostranstvu te razvoj Maglaja ili pojedinih djelatnosti, državnik ili službenik druge države, član međunarodne organizacije odnosno organizacije druge države posebno zaslužan za Maglaj i Bosnu i Hercegovinu u jačanju njihovog ugleda na opće prihvaćenim načelima savremenog svijeta.   .

Ponosni smo zbog ovog priznanja, ali i tužni, budući da će se ovih dana navršiti pola godine otkako Zoran nije sa nama. Dobri ljudi i njihova djela se,ipak, pamte.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*