Počinju radovi na izgradnji poslovne zone “Kreka-sjever”

Nakon što je Gradsko vijeće Tuzla u decembru prošle godine donijelo Odluku o izgradnji poslovne zone Kreka-sjever, prostor buduće poslovne zone uskoro će postati veliko gradilište.
Nedavno je završen proces javne nabavke za pozicije radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i radova na izgradnji saobraćajnica.

Posao izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže izvodit će tuzlanska firma Cestotehnik, a vrijednost ugovorenog posla je 275.000 KM. Saobraćajnice će graditi firma Rial-šped iz Doboj-Istoka, a vrijednost njihovog angažmana je 271.000 KM.

Radovi na uklanjanju postojeće deponije smeća i vodene akumulacije su već u toku.

Riječ je o lokalitetu oivičenom rijekom Jalom na sjeveru, te  prugom i naseljem Miladije na jugu, a koji obuhvata oko 14 hektara neizgrađenog zemljišta. U poslovnoj zoni planirana je izgradnja oko 30 objekata sa iskoristivim prostorom do 4.000 kvadratnih metara, koje bi najvećim dijelom trebala koristiti mala i srednjih preduzeća.

Izgradnja planiranih objekata i uređenje okolnog terena vršit će se u skladu sa etapama realizacije, odnosno u skladu sa interesom, potrebama i mogućnostima potencijalnih investitora.

(Tuzlainfo.ba/N.Ć.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*