U Bosni danas oblačno s kišom

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom u centralnim i istočnim područjima uglavnom prijepodne. U Hercegovini umjereno oblačno s više sunčanih perioda i bez padavina.

Vjetar će biti slab do umjeren, a na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 12 i 18, u Hercegovini od 20 do 25 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme, mjestimično s kišom uglavnom prijepodne. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna temperatura oko 14 stupnjeva.

Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu stanovništva.

Povećana naoblaka u Bosni uglavnom će uzokovati lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba, a hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i prikladno se odjenuti u jutarnjim satima, kada će i osjet hladnoće biti pojačan.

Na jugu zemlje će biti sunčanije, pri tome uz sjeverno strujanje, stoga temperature neće biti suviše visoke, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*