Fakultet za tjelesni odgoj i sport organizator 8. Međunarodnog kongresa “Sport i zdravlje”

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine i ove godine organizuje 8. međunarodni kongres “Sport i zdravlje”,koji će se održati  02. i 03.10.2015. godine.

I ove godine učesnici i posjetioci Kongresa moći će da čuju zanimljiva predavanja eminentnih profesora i istaknutih sportskih radnika koji će govoriti o ulozi kineziološke edukacije u savremenom životu,  značaju motoričkih aktivnosti djece predškolskog uzrasta, značaju sporta u savremenom životu, modernim trenažnim tehnologija, o specifičnosti tjelesnog odgoja kod djece sa intelektualnim teškoćama kao i o individualnim programima adaptirane tjelesne aktivnosti za osobe sa posebnim potrebama i drugim temama.

Svečano otvaranje kongresa i prezentacija dokumentarnog filma “Tuzlanski olimpijci” predviđeno je u u petak (02.10.2015.) u 19,oo sati u BKC Tuzla. Nastavak kongresa je u subotu (03.10.2015.) u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, sa početkom u 9.00 sati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*