TK: Objavljen poziv za poslodavce

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je danas Prvi ponovljeni javni poziv za učešće poslodavaca u Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica.

Pravo učešća u Programu imaju poslodavci sa područja Tuzlanskog kantona. Finansijska sredstva za podršku sufinansiranja obavljanja volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica, obezbjeđena su u Budžetu Tuzlanskog kantona, tako da poslodavci tokom trajanja Programa nemaju drugih finansijskih obaveza prema novim uposlenicima.

Ova sredstva će se usmjeriti za sufinansiranje poslodavaca, koji će zaključiti ugovore o obavljanju volonterskog staža sa osobama sa visokom strunom spremom, koje se nalaze na konačnoj listi kandidata Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona u trajanju do 12 mjeseci, radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa, kako bi stekli radno iskustvo, potrebno za rad na određenim radnim mjestima ili za polaganje stručnog ispita.

Prema Programu Vlada će poslodavce sufinansirati sredstvima u bruto iznosu od 230,00 KM mjesečno, po osobi sa kojom se zaključi Ugovor.

(RTv7/Ured za inf.TK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*