Liga prvaka: Bayern ubjedljivo protiv Dinama, porazi Rome, Chelseaja i Arsenala

Diljem Evrope su se igrale prve utakmice drugog kola Lige prvaka u kojima su pobjede ostvarili Bayern iz Minhena, Olympiakos, Barcelona, Bate, Porto, Dynamo Kyiv, Zenit Petersburg i Valencija, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi E ekipa Barcelone je pred domaćom publikom bila bolja od Bayer Leverkusena, upisavši pobjedu sa 2:1. U istoj grupi ekipa BATE Borisov priredila je iznenađenje nakon što je na svome stadionu pobijedila Romu sa 3:2.

Bayern iz Minhena je u grupi F na Allianz Areni ubjedljivo savladao Dinamo iz Zagreba, rezultatom 5:0. U istoj grupi fudbaleri Arsenala su na svome stadionu doživjeli poraz od grčkog predstavnika Olympiakosa, rezultatom 2:3.

Porto je također upisao pobjedu u grupi G na domaćem terenu protiv ekipe Chelseaja rezultatom 2:1. Maccabi Tel Aviva je u Tel Avivu poražen protiv Dynamo Kyiva sa 0:2.

Fudbaleri Zenit Petersburga su u grupi H na domaćem terenu savladali belgijskog predstavnika Genta sa 2:1. U istoj grupi ekipa Lyona je na svome stadionu doživjela minimalan poraz od Valencije sa 0:1.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*