Poljoprivrednici podržali rad Tužilaštva TK u slučaju Lijanović

Predstavnici Federalnog udruženja uzgajivača ovaca i koza “TOR” Mostar, zajedno sa općinskim i kantonalnim udruženjima poljoprivrednika, danas će u 12 sati ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu dati podršku Tužilaštvu TK.

Oni će okupljanjem uputiti poziv i drugim tužilaštvima da se hitno procesuiraju ljudi odgovorni za pljačku poljoprivrednih poticaja.

Predsjednik Uduženja “TOR” Dževad Kovač će, ovom prilikom, obavijestiti javnost o daljnjim aktivnostima i odlukama poljoprivrednika te o organizaciji, početku i načinu protesta poljoprivrednika u Federaciji BiH, ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi koji se odnose na smjenu i procesuiranje odgovornih osoba za pljačku poticaja.

Također, bit će upućen poziv Vladi FBiH da izvrši sve zakonom propisane radnje kako se ne bi nastavila pljačka poljoprivrednih poticaja, saopćeno je iz Udruženja “TOR”.

Podsjećamo, Jerko Ivanković Lijanović, Suad Čamdžić, Edin Ajanović, Mersed Šerifović i A. P. iz Odžaka uhapšeni su u akciji Tužilaštva TK i Federalne uprave policije, zbog osnova sumnje da su u udruženju koje je organizirao Lijanović činili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja a vezano za isplate podsticaja u poljoprivredi na području Federacije BiH i Tuzlanskog kantona.
(fena/klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*