Manchester United dočekuje Wolfsburg, Borussia M. protiv Cityja

Nogometna Liga prvaka nastavlja se večeras susretima drugog kola u grupama A, B, C i D.

Manchester United na “Old Traffordu” dočekuje Wolfsburg, dok će u drugom njemačko-engleskom duelu snage odmjeriti Borussia Mönchengladbach i Manchester City.

Juventus u Torinu dočekuje Sevillu, dok se zanimljiv meč očekuje i u Madridu gdje Atletico igra protiv Benfice.

Privremeni trener Borussije Mönchengladbachu, koja je poražena u prvom kolu od Seville s 0:3, Andre Schubert rekao je danas da njegov tim u utakmicu s Manchester Cityja ulazi s poštovanjem rivala, ali bez straha.

“Danas će biti dan slavlja u Mönchengladbachu, bez obzira na rezultat, jer Borussija ponovo igra u Ligi prvaka. Nema nikakvog smisla da u ovaj meč uđemo uplašeni… Nismo dobili priliku da igramo u Ligi prvaka na vašaru. Ovaj tim je bio izuzetan prošle sezone i zasluženo smo ovdje. Poštujemo Manchester City i želimo da pokažemo šta možemo”, rekao je Schubert.

Borussija je loše počela sezonu, čak su i promijenili trenera, jer su na prvih sedam utakmica u svim takmičenjima zabilježili šest poraza i samo jedan trijumf i to protiv St. Paulija u Kupu Njemačke.

Njemački tim je na posljednja dva meča, od dolaska Schuberta na klupu Borussije, zabilježio dva trijumfa i u dobroj atmosferi dočekuju Manchester City.

Manchester City imao je brilijantan start sezone, pošto su upisali pet pobjeda u Premijer ligi bez primljenog gola, a prvi poraz u sezoni doživjeli su od Juventusa u Ligi prvaka prije dvije sedmice. Nakon te utakmice usljedili su porazi od West Hama i Totenhema, kao i pobjeda nad Sunderlanda.

Juventus je na početku takmičenja slavio na gostovanju protiv Manchester Cityja i pred svojim navijačima žele da nastave niz dobrih utakmica u UEFA takmičenjima. Torinski klub je u domaćem prvenstvu na šest utakmica upisao samo jedan trijumf od početka sezone.

Sevilla, aktuelni osvajač Lige Evropa, je od početka sezone upisala samo dvije pobjede. Ekipa iz Andaluzije je prvi trijumf u prvenstvu Španije ostvarila tek za vikend protiv Rayo Vallecano.

Derbi drugog kola Lige prvaka odigraće se na stadionu Old Traford, na kom će Manchester United dočekati njemački Wolfsburg u okviru Grupe B, a u Moskvi sastaće se CSKA i PSV iz Eindhovena.

Manchester United igraće za prvu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, poslije poraza u prvom kolu od PSV-a sa 1:2, dok Wolfsburg želi drugi trijumf poslije pobjede nad CSKA od 1:0.

U posljednja dva međusobna okršaja, United je izlazio kao pobjednik, a posljednji put sastali su se u grupnoj fazi Lige prvaka 2009. godine.

Ekipa Louisa van Gaala dočekuje Wolfsburg kao lider Premijer lige i tim, koji je na posljednjih šest utakmica na svom terenu u UEFA takmičenjima ostvarila pet trijumfa i jedan remi.

“Nedostajala nam je Liga prvaka prošle sezone mnogo i lijep je osjećaj što ćemo ponovo biti domaćini na Old Traffordu u ovom takmičenju. Radujem se novom okršaju s Wolfsburg. Sjećam se 2009. godine kada sam bio strijelac. Oni od tada mnogo napredovali i očekujem težak meč. Wolfsburg je veliki izazov za nas”, rekao je vezni fudbaler Uniteda Michael Carrick.

Wolfsburg je pretprošlog vikenda doživio debakl na stadionu Alianz arena od Bayern Münchena. Oni su na poluvremenu vodili sa 1:0, međutim, u drugom poluvremenu su za samo devet minuta primili pet golova, a strijelac je bio Robert Lewandowski. To je bio prvi poraz ekipe Ditera Heckinga na posljednjih 15 utakmica.

PSV je iznenađujuće slavio na otvaranju Lige prvaka protiv Uniteda i tim Phillipa Cocua u Moskvu putuje s velikim ambicijama i željom za drugim trijumfom.

CSKA je na svom terenu dvaput minimalnim rezultatom poražen od holandskih ekipa, a posljednji put su 2007. godine izgubili upravo od PSV-a u Kupu UEFA.

Raspored susreta:

A-grupa:

Malmoe – Real Madrid

Šahtar Donetsk – Paris Saint Germain

Tabela:

1. Real Madrid 1 1 0 0 4:0 3

2. PSG 1 1 0 0 2:0 3

3. Malmoe 1 0 0 1 0:2 0

4. Šahtar 1 0 0 1 0:4 0

B-grupa:

CSKA Moskva – PSV Eindhoven

Manchester United – Wolfsburg

Tabela:

1. PSV Eindhoven 1 1 0 0 2:1 3

2. Wolfsburg 1 1 0 0 1:0 3

3. Manchester United 1 0 0 1 1:2 0

4. CSKA 1 0 0 1 0:1 0

C-grupa:

Astana – Galatasaray

Atletico Madrid – Benfica

Tabela:

1. Atletico Madrid 1 1 0 0 2:0 3

2. Benfica 1 1 0 0 2:0 3

3. Astana 1 0 0 1 0:2 0

4. Galatasaray 1 0 0 1 0:2 0

D-grupa:

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

Juventus – Sevilla

Tabela:

1. Sevilla 1 1 0 0 3:0 3

2. Juventus 1 1 0 0 2:1 3

3. Manchester City 1 0 0 1 1:2 0

4. Borussia M. 1 0 0 1 0:3 0

(federalna.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*