Sloboda sutra dočekuje Olimpic: Musemić pozvao navijače da ispune tribine!

Na stadionu Tušanj Crveno – crni sutra (subota) dočekuju do sada možda i najnezgodnijeg gosta. Sarajevski Olimpic tradicionalno dobro igra u Tuzli, a činjenica da su ove sezone osvojili više bodova na strani nego kod kuće iziskuje dodatni oprez.
To je naglasio i Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih na današnjoj konferenciji za medije:

“Olimpic bolje igra vani nego kod kuće, dosta puta su sa Tušnja odnijeli bodove i upravo na to konstantno upozoravam svoje igrače. Moramo biti oprezni, maksimalno koncentrisani i odigrati najbolje što možemo ako hoćemo da dočekamo prvenstvenu pauzu u dobroj atmosferi. Olimpic ima kvalitet, ali i mane. Gledao sam ih par puta ove sezone i dobro poznajem njihovu ekipu.”.

Musemić protiv Vukova neće mijenjati prvu postavu koja je do sada napravila niz od devet uzastopnih mečeva bez poraza. Ahmetović se vraća u tim, dok će sutrašnji meč propustiti duže povrijeđeni Govedarica i Mujić.

“Što se tiče našeg sastava tu nema tajni. Igraće uobičajena postava. Ovim putem pozivam navijače da u što većem broju dođu na Tušanj i podrže nas. Uvijek je bolje igrati pred punim tribinama jer to nam daje dodatni motiv da odigramo najbolje što možemo”, poručio je šef struke Crveno – crnih.

Ivan Kostić se ustalio u prvom sastavu Slobodei zajedno sa Mehmedagićem će činiti stoperski par protiv Olimpica. Protiv sebe će imati neugodne protivnike, no Nišlija je optimista pred sutrašnji susret:

“Olimpic je dobra ekipa i sigurno da po kvaliteti zaslužuju koji bod više nego što sada imaju. Ipak, mislim da uz naš maksimalan pristup možemo doći do nove pobjede. Da obradujem naše navijače koje pozivam da nas bodre i da produžimo niz nepobjedivosti!”.

Utakmica Sloboda – Olimpic igra se sutra (subota,03. oktobar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:30 sati. Meč će se emitovati i u direktnom TV prenosu na BHT 1 – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*