Zapažen nastup Zmajevaca na plivačkom mitingu u Banjaluci

U subotu je u Banja Luci je održan 6. Međunarodni plivački miting u organizaciji A.P.K.”22 April” iz Banja Luke. Plivalo se na malom (25m) bazenu, sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na mitingu je nastupilo 260 takmičara iz 15 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Za PK ” Zmaj Alpamm” je nastupilo 6 takmičara, (3 djevojčice i 3 dječaka), i to: Asja Alispahić, Mila Hrustić, Amna Dračić, Kenan Dračić, Azur Žabić i Ajas Alispahić.

Iz Banja Luke su se vratili sa jednom zlatnom medaljom, koju je Mila Hrustić (‘04) osvojila u disciplini 50 metara prsnim stilom. Mila je također zauzela 4. mjesto u disciplini 200 metara slobodnim stilom, te 4.mjesto u disciplini 50 metara leđnim stilom. Mila je bila među 5 plivačica sa najboljim ostvarenim zbirom bodova iz tri discipline.

Amna Dračić se istakla u disciplini 100 metara delfin stilom u kojoj je zauzela 4.mjesto u kategoriji svojih godišta.

Asja Alispahić je bila 5. u kategoriji svojih godišta u disciplini 100 metara prsnim stilom.

Kenan Dračić (‘06) je plivo u kategoriji (‘04-‘05-‘06 godišta) te je u tako teškoj konkurenciji uspio ući među 8 plivača od ukopno 75 plivača što je veliki uspjeh. Takođe je bio među 10 plivača sa najviše bodova zbirom 3 discipline u kategoriji 11 godina i mlađi.

Ostali plivači ovoga kluba su plivali svoje najbolje rezultate te pokazali dobru formu za naredna takmičenja. “Našim takmičarima čestitamo, te im želimo što bolje pripreme pred nadolazeća takmičenja.Inače, u toku su pripreme naših zmajeva za jubilarni 20. Međunarodni plivački miting „Samir Ćirak-Ćiro 2015“, koji naš klub organizuje u subotu 14.11.2015. godine (bazen hotela Tuzla), kako bi na domaćem bazenu i pred domaćom publikom postigli što bolje rezultate”, ističu iz kluba.

Ovo je inače najstariji plivački miting u BiH, te jedini u gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*