EP BiH će investirati 9.200.000 KM u rudnike

Za novembar i decembar ove godine Elektroprivreda BiH ima obavezu uplatiti za doprinose uposlenika u rudnicima uglja u FBiH 1.600.000  te  investirati 9.200.000 KM u te rudnike.

Zaključak je to sastanka koji je danas u sjedištu Vlade FBiH održao federalni premijer Fadil Novalić s predstavnicima Elektroprivrede BiH i Samostalnog sindikata  rudara FBiH.

To je  nakon sastanka potvrdio  predsjednik Sindikata Sinan Husić, smatrajući da je Elektroprivreda BiH preuzela jednu ozbiljnu obavezu prema rudnicima uglja u FBiH, a istovremeno i kontrolu rada uprava u rudnicima uglja u FBiH koji egzisitiraju u sastavu koncerna.

Prije nekoliko dana upućen je poziv upravama  rudnika da dostave prioritetne potrebe koje će omogućiti podizanje proizvodnog rezultata na viši nivo u odnosu na dosadašnje.

„Zadatak uprave rudnika i Elektroprivrede BiH je da u narednih 10 dana precizno utvrde pozicije na kojima će se realizirati ovih 9.200.000 KM“, rekao je Husić.

Konačan stav o ovome Upravni odbor Sindikata rudara FBiH dat će na sjednici 8. oktobra.

Sastanku su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić, direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, izvršni direktor za proizvodnju u Elektroprivredi BiH Nevad Ikanović i predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Sinan Husić.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*