Vijeće ministara BiH o socijalnom programu stambenog zbrinjavanja u RS-u

Vijeće ministara BiH danas će razmatrati Nacrt okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH – kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srpskoj, koji provodi IRB Republike Srpske, s osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Na dnevnom redu sjednidce je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o izgradnji mosta preko Drine, sa pratećim putnim objektima, na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora o granici između BiH i Crne Gore.

Biće razmotrena Informacija o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi BiH za period 2016 – 2018. godina i novi tekst Prijedloga odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu.

Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za izbjeglice i raseljena lica i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uspostavljanju radne grupe za izradu Prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2015 – 2020. godina također će biti na dnevnom redu sjednice.

Vijeće ministara BiH razmotriće i Prijedlog odluke o odobravanju novog zapošljavanja u Tužiteljstvu BiH i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o odobravanju nastavka višegodišnjeg Projekta informatizacije i jačanja kapaciteta pravosudnih institucija u BiH.

Ovaj prijedlog će biti uvršten u program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2014 – 2016. godina.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog pravilnika o dopuni Pravilnika o pivu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*