OKK Sloboda i Fakultet za tjelesni odgoj i sport potpisali sporazum o saradnji

Predstavnici Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Tuzla  i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli potpisali su danas sporazum, čime je njihova dosadašnja suradnja podignuta na višu razinu, a radi doprinosa većem uspjehu tuzlanskog sporta, te zdravlju i brizi o košarkašima.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić kazao je da ova saradnja predstavlja kontinuitet, imajući u vidu poziciju i historiju Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, koji je na nivou bivše Jugoslavije bio prepoznat.

Kazao je da trenerski kadar OKK Sloboda posjeduje diplome s ovog fakulteta.

– Naš prvi tim ima potrebu za motorikom i psihofizičkim aktivnostima, koje smo u dogovoru s Fakultetom za tjelesni odgoj i sport riješili, koristeći u punom kapacitetu njihove mogućnosti u vidu tehnike, sprava, različitih mjerenja, koja mogu dovesti da igrači budu što spremniji u predstojećoj sezoni – rekao je Berbić

Dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Alen Kapidžić navodi da današnje potpisivanje sporazuma s OKK predstavlja izuzetnu čast za ovaj fakultet te da je cilj da se zajednički koriste kadrovski kapaciteti.

– Nakon organizovanja Međunarodnog kongresa “Sport i zdravlje” i otvaranja Muzeja na našem fakultetu krenuli smo u saradnju s klubovima na području TK-a – dodao je.

Ističe također da Fakultet za tjelesni odgoj ima namjeru potpisati ugovor sa što više klubova, stavljajući akcent na one koji imaju angažovane kadrove koji su diplomirali na ovom fakultetu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*