AA osudila napad i izrazila saučešće povodom pogibije dopisnika iz Halepa

Anadolu Agency (AA) uputila je poruke saučešća porodici i prijateljima sinoć poginulog dopisnika ove agencije iz Halepa, Saliha Mahmuda Leyle.

Fotoreporter AA Salih Mahmud Leyla poginuo je sinoć u bombaškom napadu koji se desio u naselju Hireytan u ruralnom dijelu grada Halepa, koji je izvela teroristička organizacija ISIS.

“Oštro osuđujemo teroristički napad u Halepu. Također, izražavamo duboko žaljenje i saučešće povodom smrti našeg fotoreportera Saliha Mahmuda Leyle koji je pod vrlo teškim uvjetima nastojao svjetskoj javnosti prenijeti dramu koja se događa u Siriji, njegovoj porodici želimo strpljenje”, navedeno je u poruci AA.

Izvještač AA je u julu ove godine također ranjen u predjelu lica dok je pratio dešavanja u Halepu.

Salih Mahmud Leyla je tokom karijere zabilježio veliki broj fotografija i snimaka, te je slao i tekstove o sukobima na sjeveru Sirije i problemima s kojima se suočavaju stanovnici u konfliktnim područjima.

Veliki broj njegovih fotografija koje je snimio tokom sukoba u Siriji objavljene su u brojnim svjetskim medijskim kućama.

Salih Mahmud Leyla (27) je rođen u mjestu Anadan na sjeveru Halepa, a diplomirao je na odsjeku za informatiku. Oženio se prošle godine, a iza njega je ostala trudna supruga.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*