UIO BiH: Spriječeno krijumčarenje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH  spriječili su nezakonit unos krivotvorenih robnih marki i razne tehničke opreme.

Detaljnim pregledom prtljage koju je sa sobom iz Istambula nosio jedan kineski državljanin, čije je mjesto prebivališta u Distriktu Brčko, pronađena su 27.554 komada krivotvorenih oznaka svjetskih proizvođača obuće.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje obavijestili su dežurnog sudiju nadležnog suda i po njegovom nalogu privremeno oduzeli robu do okončanja postupka.

Prilikom detaljnog pregleda jedne pošiljke u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo, u Cargo centru otkrivena je značajna količina neprijavljene razne tehničke robe, punjača, slušalica, kablova, usb-a i druge robe.

Radilo se o pošiljci iz Kine za uvoznika iz Živinica, a pored pokušaja krijumčarenja sumnja se također na povredu prava intelektualnog vlasništva.

Zbog toga su službenici UIO obavijestili ovlaštenog zastupnika žiga, koji će dalje preduzeti mjere pred nadležnim sudom, saopšteno je iz UIO BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*