Hrvatska: Dosad ušlo više od 155 hiljada migranata

U Privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutačno se nalaze 3562 osobe. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, navode iz MUP-a. Grabar Kitarović ocijenila je kako postoji mogućnost da će se tijekom zime izbjeglički val smanjiti, no naglasila je da je izbjeglički val dugoročni problem.

U Hrvatsku je od ponoći do nedjelje u 12 sati ušlo 2906 migranta, dok je od početka izbjegličke i migrantske krize, 16. rujna, na područje Republike Hrvatske ušlo ukupno 155.726 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

U Privremenom prihvatnom centru u Opatovcu trenutačno se nalaze 3562 osobe. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, navode iz MUP-a.

U centru u Opatovcu noćas je došlo do manjeg incidenta i sukoba među izbjeglicama koje u taj centar još uvijek pristižu u velikom broju.

‘To su sve manji incidenti koji se brzo rješavaju, a u masi ljudi različite nacionalnosti, prije svega Afganistanci ukoliko žele prostor u šatoru prvi su spremni izbaciti nekoga van i to policija odmah to sredi, već smo navikli,” komentirao je novinarima potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Prihvatni centar u Opatovcu posjetila je danas i hrvatska predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović , a u izjavi novinarima istaknula je kako je problem migranata i izbjeglica dugoročni problem koji će se morati rješavati na razini EU te da Hrvatska ne može biti zemlja prihvata.

Grabar Kitarović ocijenila je kako postoji mogućnost da će se tijekom zime izbjeglički val smanjiti, no naglasila je da je izbjeglički val dugoročni problem. Predsjednica Republike također je rekla da Hrvatska ne može biti zemlja prihvata te kako je činjenica da svi migranti idu u Mađarsku koja ih još uvijek prima. Izrazila je međutim bojazan što će se dogoditi ukoliko Austrija i Njemačka obustave prijam izbjeglica i migranata.

“Kako ćemo onda reagirati i suočavati se s ljudima koji će se tada osjećati sigurno frustrirano i nezadovoljno. Apeliram na sve da razmišljamo dugoročno”, dodala je rekavši se kako se problem izbjeglica koje dolaze u Europu mora rješavati na razini EU.

(Vijesti.ba/FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*