PSBiH: Danas intervjui s kandidatima za direktora SIPA-e

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da obave intervjue sa sedam kandidata koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon toga, utvrdit će rang-listu uspješnih kandidata s kojima je obavljen intervju, koja će biti dostavljena ministru sigurnosti BiH.

Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uslove koji su konkursom traženi.

Prema riječima predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Žike Krunića uslove ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Vijeće ministara BiH j početkom augusta razriješilo je Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, do imenovanja novog, dužnosti direktora obavlja zamjenik direktora Đuro Knežević,

Nezavisni odbor bi listu s prijedlogom kandidata, potom, trebao da dostavi ministru sigurnosti BiH na daljnje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*