Stigla prava jesen: Kiša i niske temperature očekuju nas i u narednim danima

Nakon obilnih padavina za vikend danas i sutra u našoj zemlji se očekuje više sunčanih perioda. Ipak, prohladno i kišovito vrijeme pratiti će nas tokom većeg dijela ove sedmice.

Danas se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana doći će do postupnog prestanka padavina i smanjenja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 9 i 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti više sunčanih perioda u jutarnjim satima. U Bosni će po kotlinama biti magle ili niskih oblaka. Sredinom dana očekuje se novo naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu. Poslije podne i u noći na srijedu moguće su jače padavine. Jutarnja temperatura zraka će većinom biti između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 10 i 15, na jugu do 18 stepeni.

U srijedu će u našoj zemlji biti oblačno s kišom. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 7 i 12, na jugu do 16 stepeni.

Oblačno s kišom bit će i u četvrtak. Intenzivnije padavine očekuju se na jugu i zapadu zemlje. Jutarnja temperatura zraka će većinom biti između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu do 16 stepeni.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*