Univerzitet u Tuzli organizuje prezentaciju programa mobilnosti i stipendija

Univerzitet u Tuzli organizuje promociju programa mobilnosti Erasmus + programa i Erasmus Student Network (ESN BiH) koja će se održati u četvrtak , 15.10.2015. godine, u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta sa početkom u 12, 00 sati.

Ovom prilikom Erasmus Student Network BiH predstavit će Erasumus + programe sa akcentom na praktične savjete za što uspješniju aplikaciju, kao i aktivnosti Erasmus Student Network BiH.

Erasmus Student Network je neprofitna organizacija osnovana 1989. godine sa ciljem podržavanja i razvijanja mobilnosti studenata u Europi i šire. Ova organizacija je osnovana kao odgovor na ERASMUS program razmjene koji je počeo 1987. godine. ESN radi u uskoj saradnji sa Savjetom Europe, Europskom platformom civilnog društva za cjeloživotno učenje i nefomalnim forumom međunarodnih studentskih organizacija. ESN je prisutan na 452 visokoškolskih institucija u 37 zemlje Evrope. Organizacija funkcioniše na tri različita nivoa: internacionalnom, nacionalnom i lokalnom. ESN u Bosni i Hercegovini aktivno djeluje od 2013. godine.

Univerzitet u Tuzli organizuje i prezentaciju stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu koja će se održati u petak 16.10.2015. godine, u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta sa početkom u 11,00 sati.

O programima stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu DAAD, uslovima za dobijanje i mogućnostima koje pružaju ove stipendije, te o načinu studiranja, ali i o životu u Njemačkoj, tokom prezentacije govorit će lektorica Njemačke službe za akademsku razmjenu Ina Gittel.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*