Zbog kvara u TE Tuzla prekinuta isporuka toplinske energije do 15.10.

U jutarnjim satima 14.10.2015. godine došlo je do kvara na toplifikacionom sistemu daljinskog grijanja u Termoelektrani ”Tuzla” Tuzla. Zbog prirode kvara u toku dana je prekinuta je isporuka toplinske energije u sistem daljinskog grijanja Tuzla. U poslijepodnevnim satima  u Termoelektrani ”Tuzla” Tuzla su započeli sa sanacijom kvara ali je zbog prirode kvara i tehnologije sanacije istog potrebno određeno vrijeme da se ovaj kvar sanira i sistem ponovno stavi u funkciju.

Korisnici sistema daljinskog grijanja danas 14.10.2015. godine cijeli dan neće imati isporuku toplinske energije kroz tehnološku probu sistema daljinskog grijanja. Normalizacija rada sistema daljinskog grijanja iz Termoelektrane ”Tuzla” Tuzla se očekuje 15.10.2015. godine. Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla očekuje da će isporuka toplinske energije našim korisnicima početi iza 12,00 sati dana 15.10.2015. godine.

Svi uslovi za zvanični početak sezone grijanja 2015/2016 su ispunjeni ali će zbog navedenog kvara u Termoelektrani ”Tuzla” Tuzla odluka biti naknadno donešena.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla će blagovremeno obavijestiti svoje korisnike i građane u slučaju bilo kakvih novih informacija. Također molimo građane i naše korisnike za razumijevanje i strpljenje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*