Ispred Predsjedništva BiH uhapšen Alen Tahmiščija koji je mahao zastavom ISIL-a

Ispred zgrade Predsjedništva BiH pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH danas oko 14 sati uhapsili su muškarca koji je zaustavio automobil koji je vozio, izašao iz njega i mahao zastavom ISIL-a.

Mlađi muškarac koji je uhapšen je kako nezvanično saznajemo iz Zenice. Golf 2 bijele boje, kojim se dovezao pred zgradu Predsjedništva pregledali su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

-Pripadnici DKPT-a su uočili vozilo koje se zaustavilo ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva BiH i muškarca koji je mahao zastavom koja asocira na zastavu ISIL-a. Odmah je uhapšen, predat MUP-u Kantona Sarajevo, a s obzirom na nadležnosti potom su ga preuzeli pripadnici SIPA-e, potvrdio je za novinsku agenciju Patria direktor DKPT-a Mirsad Vilić.

Prilikom pregleda nije imao nikakvog oružja kod sebe. Automobil je parkiran u blizini Alipašine džamije. Čeka se dolazak ekipe KDZ-a koja će ga pregledati.

Nezvanično saznajemo, da je mjesto prebivališta uhapšenog muškarca Vogošća, te da je rođen 1986. godine. Radi se o Alenu Tahmiščiji rođenom u Zenici.

(Patria)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*