U toku isporuka plastenika koje sufinansira Grad Tuzla

Na području mjesnih zajednica Čaklovići, Šićki Brod, Centar, Solana i Solina u toku je isporuka plastenika, površine 100 m2, sa sistemom za navodnjavanje, za 15 korisnika uključenih u projekat “Razvoj održive primarne poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla”.

Riječ je o Programu korištenja sredstava Budžeta Grada Tuzla, sa ciljem podrške razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje koji implementira Udruženje “Bosper” Tuzla.  Nabavku plastenika sufinasirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50%, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici.

U ovom slučaju radi se uglavnom o osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile sve propisane kriterije, koji se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Montaža plastenika se očekuje u narednim danima na području pomenutih mjesnih zajednica.

Riječ je o nastavku kontinuirane podrške Grada Tuzla povećanju kapaciteta  i razvoju održive primarne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja prihoda u okviru porodičnih poljoprivrednih gazdinstava kao osnovnom cilju projekta.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*