Nakon prijave nestanka u Žepču: Tinejdžerke pronađene u Sarajevu

Ena Lukić i Amra Spahić, 16godišnjakinje iz Žepča, koje su nestale u srijedu i od kada za njima tragaju i roditelji i policija, u petak popodne pronađene su u Sarajevu.

Za sada nisu poznati detalji, a tinejdžerke su kako saznajemo preuzeli njihovi očevi.

One su posljednji put viđene u srijedu kasno poslijepodne na pruzi, kod Srednje mješovite škole Žepče, kako se kreću najvjerovatnije u pravcu željezničke stanice.

Prema pouzdanim informacijama, u četvrtak oko 14 časova školske drugarice iz 2. razreda telefonom su se javile jednoj od porodica, kako bi ih obavijestile “da ne treba da se brinu”.

Navodno su za uslugu upotrebe mobitela zamolile nepoznatog muškarca, a locirano je da je poziv došao s Ilidže.

“Već imamo neke indicije pa se nadamo da ćemo sve uskoro riješiti”, kazala je Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u petak.

Policiji u Žepču u srijedu naveče obratila se majka jedne od djevojčica, koja je izjavila kako se njena kćerka od kuće udaljila u srijedu poslijepodne u društvu drugarice.

Ena Lukić i Amra Spahić nisu bile sklone problematičnom ponašanju, potiču iz poznatih i materijalno situiranih porodica, zbog čega se i među njihovim sugrađanima i u policiji nadaju kako se radi o mladalačkoj avanturi.

(Nezavisne novine)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.