Ne ponovilo se: Ovo je 20 najbizarnijih uzroka smrti

Strah od smrti je možda najčešća fobija na svijetu. Ipak, postoje neki ljudi koji o finalnom činu života razmišljaju na poetičan način. Ipak, moramo znati da se životi ne okončavaju kao u poemama Walta Whitmana ili Edgar Allan Poea.

Zarovili smo se u bogatstvo interneta kako bi pronašli najbizarnije smrti koje je svijet zabilježio do sada, a nakon što pročitate posljednje minute u nečijim životima doći će te u situaciju da se češete po glavi, iznad koje visi milion upitnika i samo jedno pitanje: “Kako”?

Postoji legenda da je Arius, prezbiter Aleksandrije sam sebi ubrizgao otrov, zbog kojeg je dobio dijareju, praćeno hemoragijom zbog kojeg su mu crijeva ispala iz utrobe. Bizarnu poetsku smrt doživio je i Li Bai, pjesnik koji je htio da poljubi refleksiju mjeseca u rijeci. Pao je i ugušio se.Inače, bio je strastveni alkoholičar i zaljubljenik u fenomen mjeseca.

Robert Williams je prvi čovjek na svijetu koji je umro od ruke robota. Radio je za auto kompaniju Ford, a 1979. godine mu je presudila ruka robota na radnom zadatku.

Američki revolucionar, James Otis Jr. pričao je prijateljima da želi poginuti od udara munje. Želja mu se ostvarila kada je stajao na vratima kućnog prijatelja.

Alex Mitchell iz Engleske umro je od smijeha. Naime, smijao se konstantno punih 25 minuta tokom šoua “The Goodies”, zbog čega je doživio kobni srčani udar zbog nedostatka kisika.

Logičar Kurt Godel umro je od izgladnjivanja. Naime, njegova supruga je hospitalizovana, zbog čega je on postao paranoičan. Odbijao je hranu koju su mu pripremali, jer je navikao samo na ženinu kuhinju. Bio je logičar po profesiji, mada mu ovo i nije bio baš najlogičniji potez.

Garry Hoy radio je u kompaniji koja proizvodi neprobojna stakla. Da bi dokazao da su njihovi proizvodi stvarno najbolji, on se zaletio u staklo Toronto Dominion Centra što je prozor izvalilo iz baglama. Pao je sa 24. sprata i poginuo. Staklo nije puklo uprkos tome.

Jedan dvadesetosmogodišnji Rus se kladio sa dvije žene da može imati neprestan seks punih 12 sati. Dobio je 4.300 dolara opklade, ali je samo nekoliko minuta poslije doživio srčani udar zbog velike količine Viagre.

James Heselden je vlasnik Segway Motorized Scooter Company. Umro je usljed slučajnog pada sa litice. U trenutku smrti vozi je svoj proizvod.

Hans Steininger je i dan danas vlasnik najduže brade u historiji. Austrijanac je u 16. stoljeću bježeći od požara zapeo za sopstvenu bradu i doživio fatalan pad.

Nesrećama nikad kraja
Braća Homer i Langley Collyer su godinama bili sakupljači i kolekcionari smeća. Toliko su bili posvećeni svom hobiju da su pravili i zamke oko svojih “eksponata” kako im ih neko ne bi otuđio. Langley je jednog dana slučajno stao na zamku, odnosno minu dok je puzao kroz tunel novina dok je nosio hranu svom paralizovanom bratu. Homer je umro usljed nedostatka hrane, a policiji su trebale dvije sedmice da ih pronađu u toni smeća kojeg su njih dvojica godinama sakupljali.

Sigurd Moćni, drugi vikinški grof iz Orkneyja odrubio je glavu svom neprijatelju i zakačio ju je na sedlo svog konja. Zubi odrubljene glave su ga ogrebali tokom jahanja, što je uzrokovalo infekciju koja ga je koštala života.

Ronald Opus je skočio sa 10 sprata s namjerom da počini samoubistvo. Dok je padao ka betonu, neko je ispucao metak sa devetog sprata koji ga je ubio “na licu mjesta”. Opus je mrtav pao na pod, a ni dan danas pravno nije jasno da li je njegova smrt uzrokovana ubistvom ili samoubistvom.

Kralj Adolf Friedrick iz Švedske je umro punog stomaka. Imao je problema sa probavom nakon konzumacije kaviara, dimljene haringe, šampanjca, jastoga i 14 vrsta deserta. Danas ga se u Švedskoj sjećaju kao “kralja koji se najeo do smrti”.

Frank Hayes je bio poznati jahač, a umro je 1923. godine i to tokom utrke. Naime, on je na trci u Belmont parku u New Yorku doživio srčani udar na polovini trke. Njegovo tijelo ostalo je na sedlu, pobijedio je utrku uprkos činjenici da je bio mrtav.

Kongresmen Michael F. Farley je 1921. godine umro je zbog brijanja. Njegova britva bila je zaražena antraksom.

Edward Harrison je igrao golf, a umro je 1951. godine na terenu. Vozač golf auta je “pukao” i zabio mu palicu u prepone. Harrison je nakon 100 koraka iskrvario na smrt.

Basil Brown je umro od “zdravlja”. Naime, pio je galon soka od mrkve dnevno jer je bio ubijeđen da će zbog toga biti zdrav. Ironično.

Godine 1922. Greg Austin je pao u Grand Canyonu. Naime, on se prvo pretvarao pred svojim prijateljima da je pao, a zbog šale je doslovno izgubio tlo pod nogama nakon čega je nestao u provaliji.

Žena iz Irske je bila tema svih medija 2008. godine, nakon što je podlegla usljed seksa sa psom. Tačan uzrok smrti nikada nije dokazam, mada se pretpostavlja da je došlo do alergijske reakcije na pseću dlaku.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.