Beč: Završen sastanak o Siriji

Završen je sastanak ministara vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Rusije, Turske i Saudijske Arabije na kojem su govorili o naporima koji se poduzimaju i koje treba poduzeti u vezi s iznalaženjem političkog rješenja za krizu u Siriji.

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije Adil el-Jubeyr, nakon razgovora o Siriji u Beču, kazao je kako su učesnici današnjeg sastanka saglasni u vezi s potrebom nastavka borbe protiv terorističke organizacije ISIS u Siriji te kako treba iznaći političko rješenje za krizu u toj zemlji u okviru kojeg će svi Sirijci biti jednakopravni, a teritorijalni integritet zemlje očuvan.

El-Jubeyr napominje da će se vidjeti hoće li se postići konsenzus za napredak kada je u pitanju rješenje sirijske krize. Kako kaže, potrebno je da se napori za političko rješenje u Siriji temelje na Ženevskoj konvenciji.

“Svi smo saglasni u vezi s potrebom nastavka borbe protiv terorističke organizacije ISIS u Siriji te kako treba iznaći političko rješenje za krizu u toj zemlji u okviru kojeg će svi Sirijci biti jednakopravni, a teritorijalni integritet zemlje očuvan”, poručio je El-Jubeyr.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.