Sarajevo: Parlamentarni forum za evropske integracije

Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine domaćin je petog sastanka Parlamentarnog foruma za evropske integracije Bosne i Hercegovine, koji će biti održan danas u Sarajevu.

Na sastanak su pozvani predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Lars-Gunnar Wigemark, posebni predstavnik Evropske unije u našoj zemlji, koji bi parlamentarcima trebalo da se obrate u vezi s Izvještajem o napretku Bosne i Hercegovine u 2015. godini, Reformskom agendom za Bosnu i Hercegovinu za period 2015. – 2018. godina i Provedbenim planom za realizaciju Reformske agende.

Također su pozvani članovi komisija/odbora za evropske integracije entitetskih parlamenata, Skupštine Brčko Distrikta te predsjedavajući kantonalnih skupština.

Kako je najavio Sektor za odnose s javnošću državnog Parlamenta, na dnevnom redu je informacija o aktivnostima Parlamentarnog foruma za evropske integracije s akcentom na Pravila rada Parlamentarnog foruma za evropske integracije Bosne i Hercegovine, te izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine u 2015. godini, a uvodničar je Lars-Gunnar Wigemark.

Naredna tačka je Izvještaj predsjedavajućih komisija/odbora za evropske integracije o aktivnostima u matičnim parlamentima o trenutnom stanju procesa evropskih integracije, kao i upoznavanje s Reformskom agendom za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje 2015. – 2018. godina.

Na dnevnom redu je i izvještaj o Akcijskom planu za realizaciju reformske agende, koordinacijskim mehanizmom, a izvjestilac je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Na kraju sastanka uslijedit će usaglašavanje zajedničke izjave.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*