Vrhovni sud ukinuo presudu Draganu Paravinji

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, a prema kojoj mu je u ponovljenom suđenju bila potvrđena kazna od 40 zatvora za teško ubistvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka.

Advokat Dragana Paravinje, Ankica Giljanović, najavila je još u martu podnošenje žalbe. Tada je rekla da će se žaliti jer smatra da Županijski sud nije pronašao nijedan novi dokaz u odnosu na poništeno suđenje, a kako je unatoč tome izrekao istu presudu.

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se u obrazloženju navodi da nije dokazano kako je ubistvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubistva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se i treći put suditi u Šibeniku, no ovaj put pred sudskim vijećem u potpuno izmijenjenom sastavu.

Podsjetimo, ključni dokaz protiv Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina, ali i tragovi žrtvine krvi i sline pronađeni u Paravinjinu kamionu, obrazloženo je u nepravomoćnoj presudi.

Na deki koja je pronađena na ležaju kamiona otkrivena je i vlas koja je, utvrđeno je, pripadala Antoniji Bilić, a pronađeni su i tragovi sperme Dragana Paravinje, javlja HRT.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*