Iz Njemačke stižu novi detalji: Dječaka napastvovao pa zadavio kaišem

Nijemac Silvio S. (32) priznao je da je seksualno zlostavljao četvorogodišnjeg Muhameda Januzija, porijeklom iz BiH, kojeg je oteo, a na kraju i ubio, te tijelo sakrio u prtljažnik automobila, koji je pronađen u Berlinu.

Prema izvorima iz Njemačke, Muhameda je seksualno napastvovao pa zadavio kaišem u kući svojih roditelja, i to dan nakon otmice, odnosno 2. oktobra.

Ubica je pred policijom priznao da je usmrtio i drugog dječaka, čiji je nestanak prijavljen u njemačkom gradu Potsdamu, a riječ je o mališanu koji je nestao 8. jula ove godine, kojeg policija imenuje samo kao Elias.

Istražioci su, odmah nakon što su rasvijetlili ubistvo Januzija, počeli da ispituju da li on stoji i iza nestanka Eliasa, koji je živio u Potsdamu. Policija pretpostavlja da je i Eliasa ubio odmah nakon otmice, ali za njega nemaju drugih detalja.

Stefan Stoher, portparol nadležnog tužilaštva u Njemačkoj, rekao je da je osumnjičeni priznao ubistvo Eliasa, koji je nestao u blizini svoje kuće. Stoher je dodao da nema više detalja o tome šta je osumnjičeni sve rekao policiji, ali da oni treba da budu poznati naknadno.

Aldijana Junuzi, majka malog Muhameda, koja sada živi sa drugim čovjekom, pošto je Muhamedov otac poginuo, otišla je sa djecom prije dvije godine u Njemačku, ali ona želi svog sina da pokopa u rodnoj BiH.

Aldijana je, kada se sve dešavalo, otišla do zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Berlinu kako bi podigla socijalnu pomoć, a otmičar je iskoristio situaciju i oteo dječaka.

Muhamedovo tijelo je, podsjetimo, pronađeno u prtljažniku dačije. Bilo je zamotano u narandžasti tepih i smješteno u žutu plastičnu kantu, a ubica je leš pokrio pijeskom za mačke, kako bi prikrio miris.

Silvio je s porodicom živio u malom mjestu Kaltenborn, gdje je, prema tvrdnjama mještana, radio kao čuvar u agenciji “Potsdamer”.

Prepoznao ga je otac čim je policija objavila posljednji snimak kojim je raspolagala, te ga je optužio, ali je Silvio tvrdio da osoba na objavljenom snimku nije on.

Ali, otac nije odustajao. Navodno ga je stalno pritiskao da prizna, što je 32-godišnjak na kraju i učinio. Majka je potom nazvala policiju i obavijestila ih o zločinu.

Građani Berlina šokirani su zbog ova dva svirepa čina i dječacima pale svijeće i pišu telegrame saučešća.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.