Gradonačelnikova poruka učesnicima Internacionalnog kongresa „MediCon“

Danas je u Tuzli počeo Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine u Bosni i Hercegovini „MediCon“, koji se održava u od 30.10. – 01.11.2015. godine.

Kongres kao službeni projekt Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, pokrenut je s ciljem da studenti i mladi doktori dobiju priliku u pisanju naučnih i naučno/istraživačkih radova, usavršavanju znanja i rada, razmjene ideje, iskustva i viđenja medicine i srodnih grana.

Na današnjoj ceremoniji otvaranja prisutnim zvanicama i studentima iz 17 država obratio se gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

”Prvi kongres studenata medicine puno znači za Tuzlu koja pokazuje jednu integrativnu moć kao epicentar. Važno je da još tokom procesa studiranja pravite mrežu koja povezuje znanje i da međusobno sarađujete. Grad Tuzla će uvijek pružiti podršku u nastojanjima da mladi vode brigu o svojim kreativnim i stručnim potencijalima, te da se nesumnjivim kvalitetima nametnu na objektivnom tržištu novih ideja. Želim da ovaj susret, koji broji oko 250 mladih stručnjaka, rezultira prodorom novih ideja i razmjenom iskustava, u cilju izgradnje prosperitetnog bh društva” – naveo je u svom obraćanju gradonačelnik Jasmin Imamović.

Kongres se naredna tri dana održava na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*