Crnadak: Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije iduće sedmice

Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma ministar inostranih poslova BiH Igor Crnatak bioraviće od 18. do 21. novembra u američkoj državi Ohajo. Zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije najavio je za iduću sedmicu u Sarajevu.

Ključna poruka koju će Crnadak poslati iz SAD-a jeste da BiH treba odati veliko poštovanje i podršku Dejtonskom sporazumu, jer je njime zaustavljen rat u našoj zemlji.

Crnadak, koji se novinarima obratio na početku pješačke staze prema Banj brdu, dajući simboličnu podršku protivnicima puštanja saobraćaja u rekreativnu zonu Banjaluke, najavio je i zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije u Sarajevu naredne sedmice.

Predstavnici izvršne vlasti dvije zemlje, kako je najavljeno, razgovaraće o unapređenju ekonomskih odnosa, ali i o intenziviranju saradnje u oblastima energetike, željezničke i putne infrastrukture, održivog razvoja i zaštite životne sredine, vodoprivrede, te o unapređenju regionalne sigurnosti.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*