Avion sa tijelima poginulih sletio na aerodrom Pulkovo

Avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa 144 tijela poginulih u avionskoj nesreći u Egiptu, sletio je jutros na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ministarstvo je navelo da se očekuje da će drugi avion stići večeras.

Identifikacija tijela će početi danas.

Članovi porodica daće DNK uzorke u centru, koji je postavljen u neposrednoj blizini aerodroma, na mjestu koje sada predstavlja spomen, na koji ljudi ostavljaju cvijeće i igračke u znak sjećanja na žrtve, prenose agencije.

Putnički avion A321 ruske kompanije “Kogalimavija” na putu sa Sankt Peterburg srušio se juče oko pola sata poslije polijetanja iz egipatskog ljetovališta Šarm el Šeik.

On je pao 100 kilometara južno od grada Al Ariša na sjeveru Sinaja. U avionu je bilo 217 putnika i 7 članova posade. Među putnicma su bila četiri Ukrajinca i jedan Bjelorus, a preživjelih nema.

Istražitelji iz nekoliko zemalja pretražuju teren na Sinaju, a šef irskog tima je rekao da će rezultati iz pronađenih crnih kutija biti poznati za nekoliko dana.

Šef ruske Agencije za vazdušni saobraćaj Aleksandar Neradko je rekao da se avion raspao u vazduhu dok je letio na velikoj visini, prenijela je ruska državna televizija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*