Dom mladih Tuzla: Sedmicu će obilježiti izložba, festival, projekcija…

Dom mladih Tuzla ove sedmice priređuje nekoliko zanimljivih programskih sadržaja.
U utorak, 03.11.2015.g. u 18:00h, povodom Dana japanske kulture,  u holu Doma mladih, bit će upriličena Izložba radova od papira, rađenih tehnikom 3D origami, drevnom japanskom umjetnošću, čiji su autori učesnici radionice 3D origami. U ovoj radionici učestvovao je i Tarik Jašarević, mladi umjetnik koji je svoje umijeće imao priliku pokazati učesnicima radionica  na festivalu umjetnosti mladih „Kaleidoskop 2015“.

U četvrtak, 05.11.2015.g. na Kamernoj sceni Doma mladih, povodom svečanog otvaranja tradicionalnog festivala za mlade “Vezeni most” u organizaciji Izdavačke kuće “Bosanska riječ” iz Tuzle te JU “Dom mladih Tuzla”, planirano je otvaranje retrospektivne Izložbe ilsutracija autora koji su prethodnih godina učestvovali na  ovom tradicionalnom festivalu.

U sklopu manifestacije, bit će organizovan „Omaž Zvonimiru Balogu i Arsenu Dediću“, prvim dobitnicima nagrade “Mali princ”, te program za djecu u kojem učestvuju članovi dječijeg kluba “Knjigolina”, djeca obdaništa “Naše dijete” Tuzla, učenici osnovnih škola Sjenjak, Centar, Tušanj i glumci teatra “Kabare Tuzla.

U sklopu festivala „Vezeni most“ u petak, 06.11.2015.g. planiran je i umjetnički program posvećen mladim talentima pod nazivom „Oni dolaze“, te dodjele nagrada za najbolje literarne radove.

Također, 06.11.2015.g. Sa početkom u 19:00h na Kamernoj sceni Doma mladih bit će održana projekcija filma „Stani na put“ o počecima regionalne hip-hop scene, a druženje će biti nastavljeno u klubu „Palma“ u Domu mladih Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*