Zapaljen taksi s hrvatskim navijačima, zamalo došlo do tragedije!

U srijedu se u Pireju u sklopu 4. kola Lige šampiona sastaju Olympiakos i Dinamo, a grčki mediji najviše pišu o strahu od navijačkih sukoba.

Navodno je dogovorena velika tuča u kojoj bi trebali učestvovati Hrvati, Srbi i Grci.

Prema pisanju medija, u Atinu je stigla grupa BBB-a, od kojih neki imaju i zabrane odlazaka na utakmice, a ugostili su ih navijači Panathinaikosa s kojima njeguju dobre odnose. Oni bi udruženim snagama trebali napasti navijače Olympiakosa, kojima u pomoć stižu Delije, navijači Crvene zvezde. Policija u Grčkoj upoznata je s tim najavama i čini sve kako bi se ipak spriječili bliski susreti.

Ali, grčki mediji već javljaju o prvim problemima, grupa BBB-a napadnuta je sinoć kada se taksijem vozila iz Atine u Pirej. U jednom trenutku Olympiakosovi huligani na motociklima su im prepriječili put, razbili staklo te u automobil ubacili dimne bombe i baklje. Srećom, nakon što se dim razišao, napadnute osobe uspjele su otvoriti vrata i pobjeći iz automobila te se tako spriječila velika tragedija.

Grčki mediji pišu i kako je uhapšen 41 navijač Crvene zvezde, a pretražuju se svi kafići, hoteli i sva druga mjesta na kojima bi se mogli zateći navijači iz Srbije ili Hrvatske.

(NN/vecernji.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*