Zbog odrona na M-16.2 potpuno obustavljen saobraćaj

Zbog deminerskih radova, u toku dana dolazi do polusatnih obustava saobraćaja na putnim pravcima: Jajce-Banja Luka, Semizovac-Srednje, Drinjača-Konjević Polje i Bosanski Brod-Odžak

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor na snazi je potpuna obustava saobraćaja.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini jutros nisu zabilježeni duži zastoji. Magla mjestimično smanjuje vidljivost, a mogući su i sitniji odroni kamenja ili zemlje na kolovoz. Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na petlji Blatuša u Zenici, vozila do 7,5 tona nosivosti koja izlaze iz grada (Zenica) preusmjerena su na petlju Radakovo, a teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na regionalni put R-445 i petlju Lašva. Ulaz u Zenicu sa magistralnog puta M-17 za sada je dopušten za sva vozila.

Povodom održavanja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, danas do 17 sati, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti na području Kantona Sarajevo.

Zbog deminerskih radova, u toku dana dolazi do polusatnih obustava saobraćaja na putnim pravcima: Jajce-Banja Luka, Semizovac-Srednje, Drinjača-Konjević Polje i Bosanski Brod-Odžak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*