Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla i UKC Tuzla zaključili Ugovor o saradnji

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla zaključili su  Ugovor o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji. Ugovor je zaključen s ciljem međusobne saradnje dvije ustanove u budućem procesu obrazovanja, naučno-istraživačkog rada i drugih poslova.
Ove dvije ustanove će nastojati da razvijaju međusobne veze prema principima zajedničke koristi, opšteg društvenog interesa, te zajedničke komplementarne djelatnosti visokog obrazovanja.

Ciljevi saradnje su, između ostalih, razvoj i podsticanje zajedničkih istraživanja, seminara, međunarodnih konferencija, kao i podsticanje i drugih akademskih aktivnosti. Univerzitetski klinički centar Tuzla će omogućiti obavljanje stručne prakse za studente Fakulteta zdravstvenih nauka Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla na studijskim programima:
1) Sestrinstvo;
2) Fizioterapija i radna terapija;
3) Farmacija;
4) Sanitarni inženjering;
5) Radiologija i
6) Informatika.

Pored studenata Fakulteta zdravstvenih nauka, od sada će i studenti koji pohađaju studijski program Inženjerska informatika na Tehničkom fakultetu moći da obavljaju stručnu praksu u Univerzitetskom kliničkom centru i da koriste pogodnosti koje im se pružaju, saopćeno je iz Informativne službe UKC-a.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*