U Tuzli otvorena izložba fotografija “Bez akcije, nema reakcije”

U Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Bez akcije, nema reakcije“. Autori fotografija su osobe sa invaliditetom, a realizatori su Informativni centar za osobe s invaliditetom „Lotos“ iz Tuzle, Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Livno i Udruženje građana „BiosPLUS“ iz Dervente. Cilj projekta je doprinijeti boljem međukulturalnom razumijevanju i izgradnji međunacionalnog povjerenja u Bosni i Hercegovini.

Izložba fotografija pod nazivom: „Bez akcije, nema reakcije“ je sastavni dio projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Na izložbi su predstavljene 72 fotografije a svaki autor je zastupljen sa tri fotografije.  U Ateljeu Ismet Mujezinović izložba će biti postavljena do ponedjeljka. U sklopu projekta „Bez akcije, nema reakcije“ planirano je i održavanje Okruglog stola o temi aktivnog sudjelovanja osoba s invaliditetom u kulturnom životu BiH te u promoviranju i zagovaranju boljeg međunacionalnog razumijevanja i uvažavanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*