Potpisani Ugovori o uređenju međusobnih odnosa vlasnika 8 montažnih kuća na lokaciji Kozlovac i UNDP-a

U zgradi Gradske uprave, danas su potpisani Ugovori o uređenju međusobnih odnosa, između 8 korisnika, koji su od strane Grada Tuzla dobili plac za izgradnju montažnih kuća, na lokaciji Kozlovac i UNDP-a. Radi se o korisnicima čije su kuće uništene u poplavama i klizištima u maju 2014. godine.

Grad Tuzla u ovom projektu, pored toga što je obezbjedio placeve za kuće, obavlja izvođenje pripremnih radova, koji podrazumijevaju uspostavu komunalne infrastrukture, te radove na priključenju budućih objekata na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Na lokalitetu Kozlovca u toku je završna faza pripremnih radova, nakon čega će uslijediti izgradnja osam montažnih kuća. Planirani rok za igradnju, u skladu sa vremenskim uvjetima, je 120 dana. Montažne kuće se rade po sistemu ključ u ruke.

Ugovori su potpisani povodom nastavka realizacije projekta, kojeg implementira UNDP u okviru EU Programa oporavka od poplava, a za koji je dio sredstava obezbjedio i Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

(GradTuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*