5.kolo Lige 12 BiH: OKK Sloboda dočekuje Građanski iz Bijeljine

Utakmicama 5.kola ovog vikenda se nastavlja Liga 12 BiH za košarkaše. Omladinski košarkaški klub Sloboda svoj susret igra u subotu u Mejdanu, a dočekat će Građanski iz Bijeljine.

Obje ekipe su do sada u prvanstvu ostvarile polovičan uspjeh, i imaju po dvije pobjede i dva poraza. Kako je rečeno na održanoj press konferenciji tuzlanskog kluba, Građanski je neugodna ekipa, koja zna da kazni svako opuštanje i nepažnju, te će do pobjede trebati maksimalan angažman tokom svih 40 minuta igre. Trener Slobode Vladimir Mićanović smatra, da je kvalitet ipak na njihovoj strani.

„Što se tiče nas, dobro smo se spremali. Nakon poraza od Zrinjskog u Mostaru gdje smo jako loše odigrali, napravili smo analizu i imali vremena da neke stvari popravimo. Ekipa je spremna i motivisana, i nadam se da ćemo uz pomoć navijača upisati pobjedu“, kazao je Mićanović.

Trenutni MVP Lige 12 je Mihajlo Sekulović koji smatra, da dva vezana poraza nisu uticala na atmosferu u ekipi.

„Mislim da će se sutra naveče vidjeti pomak u našoj igri. Ovu utakmicu moramo dobiti, što mi igrači i očekujemo. Bitno je da odigramo dobro i kvalitetno, bolje nego što je to bilo u dosadašnjem dijelu prvenstva“, izjavio je Sekulović.

Zdravstveni bilten kod Slobode je dobar, izuzev teže povrede Mirze Hrnčića na kojeg duži period neće moći da računaju. Susret Sloboda – Građanski igra se u subotu od 19 sati i 30 minuta, ali u maloj dvorani SKPC Mejdan, zbog održavanja Jesenjeg sajma.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*