Sloboda pred punim Tušnjem želi do pobjede nad liderom

Derbi susret 15.kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, igra se u nedjelju na Tušnju između Slobode i lidera prvenstva Zrinjskog iz Mostara. Crveno – crni žele do tri boda, koja bi im u zavisnosti od rezultata utakmice između Radnika i Širokog, mogla donijeti titulu jesenjeg prvaka.

Šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić ima određenih problema oko sastava, jer zbog suspenzija neće moći da računa na Kostića i Efendića, dok je Stjepanović povrijeđen. Smatra da se Zrinjski vraća u rezultatsku formu, ali kako je kazao na održanoj press konferenciji, njegovim igračima ne nedostaje motiva.

„Maksimalno respektujemo protivnika, koji sigurno da ima kvalitet i nisu bez razloga na prvom mjestu. Obzirom da su ispali u Kupu, imali su malo više vremena od nas za pripremu. Mi smo imali teške utakmice sa Sarajevom i Čelikom, malo smo se potrošili, imamo određenih problema, ali to je sastavni dio ovog posla. Igrat će oni koji budu zdravi i spremni“, kazao je Musemić.

Novinarima se obrati i napadač Slobode Sulejman Krpić.

„Očekujem dobru utakmicu, da izađemo na teren i pokažemo im gdje su došli, jer smo i mi tako dočekani u Mostaru. Jesu kvalitetni, prvi su na tabeli, ali smatram da i mi imamo dobru i kvalitetnu ekipu, što smo pokazali i do sada“, rekao je Krpić.

U ovoj utakmici Tuzlaci očekuju značajniju podršku publike koja im je u neophodna, te pozivaju sve da u nedjelju od 13 sati i 30 minuta budu na Tušnju. Glavni sudija utakmice Sloboda – Zrinjski je Edin Jakupović iz Bihaća. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine označio je ovaj susret kao utakmicu visokog rizika, pa će na Tušnju biti i njihov Komesar za bezbjednost. Pored toga, najavljen je i dolazak oko 150 navijača Zrinjskog iz Mostara.

Na kraju održane press konferencije, potpisan je i sponzorski ugovor sa vodom Meli iz Kladnja.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*