Tri osobe predate Tužilaštvu KS-a

U sarajevskom naselju Otoka jučer se odvijala prava drama. Sarajevski policajci uhapsili su nekoliko osoba. Uhapšeni su bili u Audiju A8, a automobil je uklonjen s mjesta privođenja.

“Nakon poduzetih sveobuhvatnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva u poslovnicu Raiffeisen banke, ul. Rustempašina, općina Ilidža, izvršenog dana petog novembra 2015. godine, oko 8.50 sati, policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo su identificirali, a šestog novembra locirali i u 15.15 sati lišili slobode pet osoba (tri muškarca i dvije žene) koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, rečeno je jučer na konferenciji za medije.

Na slobodu su pušteni Anel i Alma Sejfović.

Anel Sejfović pušten na slobodu, ima alibi?

Danas su tri osobe privedene u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo. Amel Sejfović, Nizama Beširović i Haris H. predati su Tužilaštvu KS.

“Policija je pretresla šest stanova i dva vozila. Pronađeni su mobiteli, kompjuterske jedinice, nacrti, pisani materijal, odjeća… ali novac nije. Još uvijek nije utvrđeno da li su oni ili zaštitari ispalili metak koji je usmrtio Bašića- To će se znati nakon vještačenja. Za dvije osobe se još traga i za njima je raspisana potjernica”, kazao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Nezvanično, iznos novca koji je otuđen iz banke je oko 200.000 KM.

Podsjećamo, prije dvana je opljačkana poslovnica Raiffeisen banke na Ilidži, kada je u razmjeni vatre stradao bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, Kemo Bašić.

(federalna.ba/radiosarajevo.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*