Ministar Šarović i bh. privrednici u Iranu: Kako osvojiti tržište ove zemlje?

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i grupa privrednika naše zemlje danas i sutra će boraviti u Iranu i tražiti mogućnost prodora bh. robe na tržište Irana.

Prvog dana posjete biće održan sastanak ministra Šarovića i potpredsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmeta Egrlića sa predsjednikom Privredne komore Irana. Nakon sastanka, biće održan Poslovni forum BiH – Iran, kao i bilateralni susreti bh. i iranskih privrednika.

Tokom održavanja Poslovnog foruma učesnicima skupa će se obratiti ministar Ali Taien Nia, ministar Mirko Šarović, predsjednik Privredne komore Irana i potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, te će biti predstavljeni ekonomski potencijali dvije države.

Predviđeno je da tokom posjete bude održan sastanak kopredsjedavajućih Zajedničke ekonomske komisije između BiH i Irana, što će biti još jedna prilika za uspostavljanje kontakata sa iranim privrednicima.

Posjeta Iranu dolazi u vrijeme kada će ovoj zemlji biti ukinute sankcije, pa će biti mnogo više prilika kvalitetnu saradnju privrednika i njihovih firmi firmama iz Irana.

Drugi dan posjete bh. privredna delegacija će posjetiti provinciju Albroz gdje će biti upriličeno potpisivanje sporazuma o razumijevanju između Privredne komore Albroz i Vanjskotrgovinske komore BiH, te održani bilateralni susreti bh. i iranskih kompanija.

Nakon sastanaka planirana je posjeta industrijskoj zoni, kompanijama i obrazovno-istraživačkom centru provincije Albroz.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*