Učinkovite maske protiv listanja noktiju

Listanje noktiju kod žena je vrlo česta pojava. Razlozi se kriju u narušenoj regeneraciji epitela, uslijed nedostatka vitamina E, D i C. U cilju zaustavljenje ovog nedostatka, teba povećati dnevnu dozu vitamina i minerala.

Najlakši način zaustaviti ovaj problem – mažite nokte s limunom ili jodom. Također, treba početi uzimati vitamine i kalcij, a za najbolji učinak učiniti preko vaše ishrane, a ne u vidu tableta. Više pažnje posvetite mliječnim proizvodima, ribi, zeleni i jajama. Najbolji izbor za piće jeste zeleni čaj s limunom.

Prirodne maske protiv listanja noktiju

MASLINOVA MASKA
Uzmite 150 grama maslinovog ulja, u njega nacjedite sok od pola limuna. Smjesu nanesite na nokte, a ruke umotati u peškir ili navucite rukavice, ali ne gumene (koža mora diše). Prespavajte s ovom maskom. Poslije sedam dana ponavljanja ovog postupka vaši nokti će biti ponovo zdravi.

MASKA NA BAZI JODA
U šolji vode razmutite kašičicu jodirane soli, dodajte 10 kapi joda. Napravljenu smjesu utrljavajte tri puta na dan na nokat i zanoktice (pocetak nokta). Sedmicu dana kasnije primijetite da je nokat postao zdrav i ojačao je.

MJEŠAVINA LIMUNA I JODA
Ovo je vjerovatno najpouzdanija maska protiv listanja noktiju, mješavina prethodna dva recepta u jednom. Uzmite čićkovo ulje (150 gr), zagrijte ga. Dodajte 1 kašičicu soka od limuna i 8 kapi joda. Navlaženu pamučnim tamponima (u ovom otopini) ili komadiće vate, namotavamo na svaki nokat. Ostavljamo preko noci.

Period liječenja – 7 dana.
(Ženstvena.com)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*