Na kraju remi: Zmajevi u finišu ispustili trijumf u Kaunasu

Rukometaši Bosne i Hercegovine nisu uspjeli ostvariti drugi trijumf u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon Slovačke, Zmajevi su večeras u Kaunasu remizirali protiv selekcije Litvanije rezultatom 27:27. Prvo poluvrijeme pripalo je našem timu koji je nakon pola sata ima dva gola prednosti, bilo je 14:12.

Naši su od starta imali prednost, ali se nisu uspijevali odlijepiti na više od tri gola prednosti. U 25. minuti nakon gola Muhameda Zulfića otišli smo prvi put na plus tri, bilo je 12:9, da bi nekoliko minuta kasnije za 14:11 pogodak postigao Dejan Malinović.

U nastavku na parketu ista slika, sve do posljednjih deset minuta meča. Do tog perioda konstantno smo imali prednost, a onda je Pleta izjednačio na 22:22. Šest minuta prije kraja Litvanija je povela golom Strasdasa, da bi potom izjednačio Tarabocchia.

Litvanija potom dolazi do svog drugog vodstva na utakmici, a potom prvi put i do plus dva nkon pogotka Plete. Dragan Marković potom je pozvao time out nakon kojeg smo s dva pogotka Nikole Prcea uspjeli izjednačiti-

U samom finišu Litvanija je ostala bez Truchanovičiusa koji je isključen što su naši rukometaši iskoristili i minutu prije kraja golom Perića ponovo poveli, 27:26. Potom je Petrjekis izjednačio na 27:27. U posljednjem napadu naši nisu uspjeli pogoditi, pa je meč okončan rezultatom 27:27.

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*