U Tuzli u petak “Potraga za blagom”

Kampanja “Budi junak svoje zajednice”, koju provodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji s mladima, a uz podršku načelnika općina Lukavac, Kalesija, Srebrenik, Živinice i gradonačelnika Tuzle počinje se realizovati kroz promotivni događaj “Potraga za blagom”.

Tako će do 13. novembra po pet odabranih omladinskih grupa posjetiti društveno odgovorne kompanije u određenoj općini i prezentirati im svoj projekt koji su odobrili odbori omladinskih banaka pri Fondaciji tuzlanske zajednice.

“Potraga za blagom” počela je jučer u Lukavcu, a u Tuzli je zakazana za petak.

Kampanja “Budi junak svoje zajednice” potiče pozitivne vrijednosti njegujući aktivizam, filantropiju i društvenu odgovornost prema zajednici. Kampanja je započela simbolično 12. augusta, na Međunarodni dan mladih, kada je više od 35 mladih posjetilo predstavnike lokalnih i kantonalnih vlasti.Kampanja će biti okončana 5. decembra, na Međunarodni dan volontera, konferencijom “Ja sam junak svoje zajednice”, kada će biti promovirane pozitivne priče svih junaka koji su bili dio ove kampanje, saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

(RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*