Centar za mentalno zdravlje: Promovisanje prihvatljive komunikacije u školama

Centar za mentalno zdravlje sinoć je održao radionicu čiji je cilj promovisanje prihvatljive, asertivne komunikacije, čime se smanjuje mogućnost sukoba. Ciljna skupina su bili učenici Srednje muzičke škole i njihovi roditelji.

Asertivnost je tip ponašanja koji nam omogućava da se izborimo za svoje stavove, a da pri tom zaobilazimo nepotrebne konflikte. To je vještina koja omogućava da se izborimo za svoja prava, a da ne narušavamo prava drugih ljudi.

Učenici završnih razreda Srednje muzičke škole i njihovi roditelji, tokom interaktivne radionice, pokušali su otkriti šta to remeti njihovu komunikaciju i stvara konflikte u odnosima.

Kako ističe Merima Špirtović, psiholog u Centru za mentalno zdravlje, cilj je upoznavanje sa prihvatljivim oblicima komunikacije.

Srednja muzička škola inače je angažovana na projektima koji utiču na razvijanje komunikativnih sposobnosti kod učenika. Na tome aktivno rade vijeća učenika i roditelja ove škole, pa su tako inicirali i ovaj projekat navodi Zrinka Andrejaš, direktor Srednje muzičke škole.

Organizator radionice, Centar za mentalno zdravlje inače ima dobru saradnju sa osnovnim i srednjim školama, zbog čega je najavljena mogućnost održavanja sličnih aktivnosti i u narednom periodu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*