Muzički maraton za spas planete

Elton Džon, Bon Džovi i Hozier biće glavni izvođači maratonskog, 24-časovnog koncerta na internetu koji će biti održan sredinom novembra kako bi se skrenula pažnja javnosti na važnost predstojećeg samita o klimi u Parizu, saopštili su organizatori.

Ovaj događaj, organizovan na inicijativu bivšeg američkog podpredsjednika Ala Gora i nazvan “24 Hours of Reality and Live Earth: the World is Watching” (24 sata realnosti i Zemlja u direktnom prenosu: Svijet posmatra), okupiće umjetnike, naučnike i političare, a moći će da se prati onlajn 13. i 14. novembra.

“Ova emisija pokušava da izvrši pritisak na svjetske lidere kako bi zaključili konkretan, obavezujući sporazum o klimi na konferenciji UN u Parizu, ali i da podstakne ljude da djeluju unutar svoje zajednice”, objasnili su organizatori.

“Konferencija UN o klimi u Parizu (od 30. novembra do 11. decembra) mogla bi da bude odlučujući trenutak da se promijeni opasan kurs koji slijedi naša planeta. Želimo da svjetski lideri znaju da ih posmatramo i da je vrijeme da nešto učine”, rekao je Gor, koji je 2007. godine dobio Nobelovu nagradu za mir kao priznanje za svoj angažman u borbi protiv klimatskih promjena.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*