Vijeće ministara BiH: Kako se BiH priprema za sastanke sa EU?

Vijeće ministara BiH razmotriće danas informaciju o potrebnim pripremama za prve sastanke zajedničkih tijela BiH i EU u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i informacija o preduzetim mjerama za poboljšanje uvjeta vanjskotrgovinskog poslovanja i zaštite domaće proizvodnje u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije.

Pred ministrima će se naći i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – avgust 2015. godine i informacija o perspektivama za BiH 2016 – 2018. godina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na sjednici će biti razmotrena i informacija o saradnji BiH i Slovenije u provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu stare devizne štednje Ljubljanske banke i informacija o provođenju platforme za raspodjelu DKP imovine bivše SFRJ.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu mješovite komisije za praćenje provođenja Sporazuma između BiH i Hrvatske o pograničnom saobraćaju i izvještaj o radu mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima.

Vijeće ministara trebalo bi da usvoji prijedloge mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH i o Prijedlogu zakona o konverziji kredita u švicarskim francima u konvertibilne marke.

Ministri će razmotriti i Nacrt memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Razvojnog programa UN-a.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*