Tuzla 25 . novembra domaćin najboljim košarkašicama BiH i Turske

Tuzla će biti domaćin sve tri domaće kvalifikacione utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo.

U sklopu priprema za prvi susret koji naše košarkašice igraju protiv Turske 25. novembra, danas je održana i sjednica Organizacionog odbora predstojećeg sportskog događaja.
Organizacionim odborom je predsjedavao Bego Gutić, premijer Vlade Tuzlanskog kantona, koja je pokrovitelj predstojeće tri utakmice. Za podpredsjednika Organizacionog odbora izabran je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, čija će gradska uprava također podržati domaćinstvo našim košarkašicama, dok je predsjednik Izvršnog odbora, koje operativno rukovodi organizacijom utakmice, Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KSBIH.

Na sjednici je konstatovano da je veliki dio priprema za utakmicu već urađen, a da su u tome uveliko pomogli sponzori i pokrovitelji, koji su dali veliki doprinos kako bi Tuzla ugostila još jednu reprezentativnu selekciju.

-Trenutno nismo u mogućnosti ugostiti naše najbolje nogometaše, ali se trudimo da budemo domaćini utakmica koje se igraju u dvorani. Nakon košarkaša i rukometaša, u Tuzlu dovodimo i naše najbolje košarkašice, na čijim će utakmicama Tuzla u tom trenutku biti glavni grad BiH i trudit ćemo se da tu sliku koja bude odlazila iz Mejdana učimo što boljom – poručio je gradonačenik Jasmin Imamović.

Vlada TK-a na čijem je čelu Bego Gutić prepoznaje važnost nastupa reprezentativnih selekcija u ovom dijelu BiH, a bez takve pomoći teško bi se ciklus od tri utakmice mogao odigrati u Tuzli.

-To smatramo našom obavezom, jer ovaj dio Bosne i Hercegovine jeste sportski, a Tuzla jeste grad košarke – istakao je Gutić

Mirsad Đonlagić je istakao podatak da je planirani budžet većim dijelom obezbjeđen, a da najviše troškova iziskuju smještaj ekipa i troškovi službenih lica.

Utakmica se igra 25. novembra 2015. godine u Velikoj dvorani SKPC Mejdan sa početkom u 20.00 sati. Naša reprezentacija u Tuzlu dolazi već 14. novembra, a gošće iz Turske, koje spadaju u red najboljih evropskih reprezntacija, stižu 23. novembra.

Ulaznice po cijeni od 5 KM u prodaji će se naći početkom naredne sedmice.

Tehničku podršku organizaciji utakmice dat će Sportski savez Tuzlanskog kantona.

Još dvije utakmice, koje naše košarkašice u Tuzli igraju protiv reprezentacija Rumunije i Izraela, na programu se februaru i novembru naredne godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*